Speelgoed


Handgemaakt speelgoed uit Canada dus 100% Canadese kwaliteit!!

Papegaaien zijn, met een intelligentie van een kind van 3-5 jaar, erg slimme dieren die graag uitgedaagd worden. Het is daarom erg belangrijk voldoende speelgoed aan te bieden waar ze naar hartelust aan kunnen slopen.
Als een papegaai zich gaat vervelen leidt dit vaak tot schreeuw en bijtgedrag en erger nog tot plukgedrag van hun eigen verenkleed. Elke papegaai heeft een eigen voorkeur voor speelgoed. De een sloopt graag en de ander gaat graag op zoek naar wat lekkers, een ander houdt niet van kleuren en de volgende maakt graag kabaal. Daarom biedt Parrots Avenue een groot assortiment met allerlei verschillend speelgoed. Voor ieder wat wils.
Hout, acryl, natuurlijke materialen als palmblad etc en RVS.

Parrots Avenue verkoopt het grootste assortiment speelgoed van Zoo-Max uit Canada. Deze producent richt zich al meer dan 20 jaar op papegaaienspeelgoed en bedenkt en produceert het speelgoed zelf in Canada.
Dus geen Chinese materialen of kleurstoffen maar door FDA (Noord Amerikaanse voedsel en warendienst) voor menselijke consumptie goedgekeurde kleurstoffen. Al het hout is afkomstig uit Canada en is FSC hout en/of reststukken uit producties van andere producten als bijvoorbeeld tafelpoten enz. Verder is de combinatie in het speelgoed van hout, leer en acryl altijd zeer uitdagend voor een papegaai waardoor er graag mee gespeeld wordt.

Probeert u uit te vinden wat uw papegaai leuk vindt en graag mee speelt. Heeft u een grote sloper dan kunt u het beste speelgoed nemen dat wat groter is en grotere blokken heeft zodat het speelgoed langer mee gaat en uw papegaai er meer en langer plezier aan beleeft. Probeert u ook regelmatig speelgoed te wisselen met ander speelgoed en hang het ook regelmatig op een andere plek in de kooi of aan de klimboom. Hierdoor blijft het leuk en uitdagend.

Het is raadzaam om elke dag het speelgoed van uw papegaai te controleren. Wanneer touwen van het speelgoed gaan raffelen is het aan te bevelen dit kort te knippen en/of te vervangen.
Speelgoed kan risicoarm zijn maar nooit 100% veilig.