Home    Voeding
Voeding

Voeding & Snacks

Er zijn legio soorten en merken papegaaienvoer op de markt verkrijgbaar. Zaad mengsels, pelletvoer, combinaties daarvan, met noten en fruit of juist naturel. Parrots Avenue heeft een selectie gemaakt en biedt de beste merken aan die er op dit moment op de markt zijn. Maar wanneer nu zaad en wanneer nu een pellet?
Heeft u een papegaai die alleen de zonnebloempitten uit het zaadmengsel eet? Dan is de kans groot dat uw papegaai te eenzijdig eet en een tekort opbouwt aan vitamines en mineralen en vatbaar wordt voor ziektes. Dat willen we natuurlijk niet en dan is het beter om uw papegaai over te zetten op een pelletvoer. Hierdoor kan uw kromsnavel niet voorkeur eten en krijgt hij/zij alle benodigde vitamines en mineralen binnen.

Naast een goede dagelijkse voeding is het natuurlijk ook goed om uw vogel noten en fruit te geven. Dit kan zijn als aanvulling op de dagelijkse voeding of als traktatie/ beloning.
Een deel van de dagelijkse voeding en/of wat lekkers kan goed verstopt worden in een foerageerspeeltje. Zo wordt uw papegaai uitgedaagd om iets te doen voor het lekkers en kan verveling en ongewenst gedrag worden verminderd of gestopt.